Werkplek onderzoek & beeldschermwerk

ErgoFysiek heeft veel ervaring met begeleiding in de ICT-sector en kantooromgeving. 

 

Afhankelijk van uw vraagstelling bieden we de volgende mogelijkheden, gericht op de ergonomie van de beeldscherm-werkplek en het veilig lichaamsgebruik.

 

  • Individueel werkplek onderzoek
  • Voorlichting beeldschermwerk en individuele instructies
  • Kantoorinnovatie - Het Nieuwe werken met flexibele en/of wisselende werkplekken

 

Individueel werkplek onderzoek

Een medewerker met lichamelijke klachten geven wij individueel advies en instructie. Wij adviseren ten aanzien van een goede inrichting van de beeldschermwerkplek, organisatie van taken en een gezonde werkhouding. Het werkplek onderzoek vindt altijd plaats op de eigen werkplek. 

Voorlichting beeldschermwerk en individuele instructies

Medewerkers worden bewust gemaakt van de risico's die zij lopen tijdens beeldschermwerk. Daarbij adviseren wij over een goede werkplekinrichting, organisatie van taken en een gezonde houding. Na afloop krijgen de medewerkers individuele instructies op hun eigen werkplek, specifiek gericht op hun situatie, met een persoonlijk paspoort met werkplek-instellingen.

Kantoorinnovatie

Het nieuwe werken met flexibele en/of wisselende werkplekken. 

 

Heeft u medewerkers die deels werken vanuit huis of elders? Houd dan rekening met de randvoorwaarden, zoals de inrichting van de thuiswerkplek. 

Wij adviseren hen hierin, zodat uw medewerkers gezond en productief kunnen blijven werken. 

 

Een van de belangrijkste aspecten hierbij is dat de medewerker zich bewust is van het nut de werkplek juist in te stellen. Door deze bewustwording kan de medewerker de belasting op het lichaam reduceren en kan hij/zij gezonde keuzes maken met betrekking tot de juiste werkhouding. M.a.w de verantwoording voor de eigen gezondheid in relatie tot de werkzaamheden. 

 

Dit draagt bij aan de duurzame inzetbaarheid van de medewerker.